Komiksy a knihy

Hrdinovia ako patrioti

Hrdinovia vznikli, aby reprezentovali svoju krajinu a vzbudili v čitateľoch patriotického ducha. Prinášame Vám aspoň pár hrdinov, ktorí  sú podľa nás výrazne inšpirovaní patriotizmom.

The Shield

Meno superhrdinu vytvorené vydavateľstvom Arche Comics. Shield je jeden z prvých superhrdinov, ktorých kostým je inšpirovaný patriotickými symbolmi Spojených štátov Amerických. The Shield sa po prvýkrát objavil v komikse Pep Comics #1 v januári 1940. Zaujímavosťou je, že sa objavil 14 mesiacov pred prvým komiksom s Captain America.

schopnosti: nadľudská sila, skákanie na dlhé vzdialenosti, nezraniteľnosť , nezničiteľný kostým

Captain America

Po prvýkrát sa objavil v Captain America Comics #1 v marci 1941. Jeho alter ego predstavuje Steve Rogers, mladý muž ktorý bolo testovacím subjektom k takzvanemú Super Soldier serum (sérum pre super vojaka).  Toto sérum mu pomohlo k dokonalosti a vytvorilo z neho jedného z najikonickejších superhrdinov dnešnej doby. Program super soldier slúžil na vytvorenie supervojakov aby Spojené štáty mali výhodu v Druhej svetovej vojne. Captain America nosí kostým inšpirovaný americkou vlajkou a v rukách má nezničiteľný štít, ktorý používa ako aj na útok, tak aj na obranu.

schopnosti: nadľudská sila a kondícia, taktik – stratég, expert v bojovom umení, vibranium štít

Union Jack

Traja muži bojovali pod menom Union Jack. Prvým z nich je Montgomery Falsworth, ktorý pracoval pre spojencov v druhej svetovej vojne a venoval sa partizánskej činnosti proti nemeckým vojenským jednotkám. Druhý je jeho syn Brian Falsworth, ktorý sa ujal totožnosti počas druhej svetovej vojny. Pre väčší potenciál mu bol podaný variant séra Super Soldier (podobné ako Captain America), ktoré mu umožnilo zvýšiť jeho ľudský potenciál. Tretí Union Jack nebol členom rodiny Falsworth, ale muž z robotníckej triedy, Joseph Chapman, ktorému túto totožnosť ponúkol práve Brian Falsworth. Chapman je doteraz aktuálny Union Jack a pracuje v zoskupení New Invaders. Prvýkrát sa postava Union Jack objavila v komikse The Invaders #7 v júli 1976.

schopnosti: vynikajúci športovec, expert v boji zblízka, špionážne vzdelanie, odborník v použití dýky a pištole

Captain Britan

Táto postava bola vytváraná ako britský ekvivalent ku Captian America. Obdarený mimoriadnymi schopnosťami podľa legendárneho kúzelníka Merlyna a jeho dcéry Romai. Jeho hlavnou úlohou bolo dohliadať na dodržiavanie britských zákonov. Po prvýkrát sa objavil v Marvel komikse v októbri 1976 – Captain Britain Weekly #1.

schopnosti: nadľudská sila, rýchlosť, obratnosť, reflexy, , lietanie, silové pole

Steel

Superhrdina Steel (pôvodne Commander Steel) sa prvýkrát objavil v marci roku 1978 v komikse Steel,the Indestructible Man #1 (DC Comics). Príbehy sa odohrávajú počas Druhej svetovej vojny. Všetci postally, ktoré vystupovali pod jedným menom pochádzali z tej istej rodiny. V jednom z príbehov Steel zachránil britského premiera Winstona Churchilla, ktorý mal byť zavraždený v meste Ottawa (Kanada), v noci 20. decembra 1941.

schopnosti: nezraniteľnosť, nadľudská rýchlosť, nadľudská sila, organická koža z kovu (3. verzia superhrdinu)

Iron Patriot

Toto známe meno, hádam, netreba ani predstavovať. No nie každý vie, že Iron Patriot je vlastne iba exoskeleton (oblek) používaný až troma postavami v jeho krátkej histórii. Prvýkrát sa objavil v komikse Dark Avengers #1 v marci 2009. Jeho tvorcom a nositeľom nebol ani Tony Stark a dokonca nie ani James Rhodes, ale Norman Osborn. Áno, dobre čítate, Norman Osborn (poznáte zo Spider-man) bol tvorcom tohto patriotického obleku. Neskôr ho tiež obliekal James Rhodes, ale aj Iron Man, no vždy v trochu upravenom prevedení.

schopnosti: základné vlastnosti exoskeletonov (oblekov) z príbehov Iron Man

Star girl

Prvýkrát sa objavila v júli 1999, v komikse Stars and S.T.R.I.P.E. #0.

schopnosti: kickbox, nadľudská sila,  rýchlosť, obratnosť, vytrvalosť, “strieľanie hviezd” z kozmického opasku, lietanie (vďaka kozmickej palici)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2021 ON Digital s.r.o.