Seriály

Arrow – čo priniesla prvá séria

Po odvosielaní desať sérií seriálu Smallville sa stanica CW rozhodla pustiť do ďaľšieho projektu so superhrdinom. Rovnako ako predtým čerpala z predlohy DC Comics no tento raz si vybrala hrdinu bez superschopností.

Príbeh

Seriál sa volá Arrow no v celej prvej sérii sa toto meno nepoužije ani raz na našeho hlavného hrdinu. V seriáli ho volajú “vigilante” (zloduch). Aby scenáristi mali volnú ruku pri písaní rozhodli sa nie striktne dodržiavať komiksovú predlohu Green Arrow ale vytvoriť si vlastný univers (svet) v ktorom sa bude príbeh odohrávať.

Séria približuje príbeh Olivera Queena (Stephen Amell), miliardára a playboya zo Starling City, ktorý strávi päť rokov na opustenom ostrove po stroskotaní lode. Pri tejto nehode mali prísť o život všetci členovia posádky a okrem iného aj jeho otec Robert Queen a aj Sara Lance, sestra Oliverovej priateľky Laurel Lance (Katie Cassidy) s ktorou mal pomer. Po návrate do Starling City sa stretáva so svojou mladšou sestrou Theaou (Willa Holland), matkou Moirou (Susanna Thompson) a jej novím manželom Walterom Steelom (Colin Salmon), ktorý bol bývalý finančný riaditeľ otcovej spoločnosti a stal sa terajším generálnym riaditeľom Queen Consolidated.

Ďaľšie postavy s ktorými sa budeme pravidelne stretávať je jeho najlepší kamarát Tommy Merlyn (Colin Donnell), syn úspešného podnikateľa Malcolma Merlyna (John Barrowman) a taktiež Oliverova bývala priateľka Laurel, ktorá ho však obvinuje zo smrti svjojej sestry Sari.

Počas dňa sa Oliver hrá na miliardárského playboya a snaží sa dohnať čo zameškal za 5 rokoch. Napríklad otvára si nočný klub, ktorý okrem zábavy slúži ako ukryt pre jeho “ďaľšie” aktivity. V noci sa stáva postavou so zelenou kapucňou a snaží sa naplniť otcove posledné priania a to napraviť krivdy Queenovskej rodiny a bojuje s nástrahami spoločnosti aby obnovil Starling Cityo do svojej bývalej slávy.

Oliver ako “vigilante” sa stáva predmetom záujmu policajného detektíva Quentina Lance (Paul Blackthorne), otca Laurel a Sara, ktorý je rozhodnutý zatknúť tohto takzvaného superhrdinu a zároveň obviňuje Olivera za smrt jeho dcéry. Olivera neustále sprevádza jeho bodyguard John Diggle (David Ramsey), ktorý sa neskôr pripojí k Oliverovi v jeho boji za spravodlivosť . Oliver však nie je jediný, ktorý skrýva tajomstvo. Jeho matka Moira totiž vie, že rodinná jachta, ktorá spôsobila smrť jej manžela a to, že Oliver skončil na ostrove bola vlastne sabotáž.

Verdikt

  • Dobrá zápletka a rýchly dej, ktorý nás neustále vťahuje hlbšie a hlbšie do deja v Starling City. 
  • Veľmi pekne sú spracované flashbacky (spomienky) na ostrov a prerozprávanie aj tejto dejovej línie.
  • Uvádzanie do seriálu aj nové postavy z komiksov a tak obahacujú zážitok pre divákov.
  • Keďže som veľký fanúšik komiksov neodpustím si pripomenúť, že seriál na 100% nedodržiava dejovú líniu a postavy ako v komikse čo je pre fanúšikov veľká škoda. Človek, ktorý však nie je pravidelným čitateľom komiksov Green Arrow si tieto nezrovnalosti nevšimne.

Tento seriál odporúčam ako jeden z top seriálov spojených so superhrdinami a uvidíme čo nám prinesie druhá séria, ktorá je už teraz v amerických televíziách.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2021 ON Digital s.r.o.